Superproduktiv!

9 uppgifter att överlåta till en frilansare som frigör din dyrbara tid

Varesig du är i uppstarten av din verksamhet eller kommit en god bit så är TID en väldigt viktig faktor. Genom att anlita en frilansare och delegera komplexa uppgifter som kräver expertkunskap eller enkla uppgifter som är tidskrävande, har du möjlighet att skapa supereffektivitet och skala upp din verksamhet bättre än dina konkurrenter. En god start på vägen mot superkrafter genom virtuella resurser är att skapa en förståelse kring vilka uppgifter som kan och bör delegeras.

1. Marknadsföring i Social Media

Marknadsföring genom digitala kanaler kräver en uttänkt strategi, tid och kunskap kring varje specifik kanal. För att öka din närvaro med anpassat innehåll baserat på en specifik social-media-kanal kan du ta hjälp av en frilansare som både planerar, taktiserar och skapar skräddarsytt material för ditt syfte.

2. Copywriting

Behöver du ta tag i texten på hemsidan eller till nyhetsbrevet och artikeln? För att fånga upp din målgrupp och bevara uppmärksamheten så länge som möjligt krävs en stor portion finess och kunskap.

3. Video

Video är ett ypperligt verktyg för att inspirera, förmedla och engagera din målgrupp på ett sätt som inget annat innehåll kan. Att skapa en video är i sig inte helt lätt, rent tekniskt. Att också lyckas förmedla ditt budskap på ett inspirerande och engagerande vis är ännu svårare. Här är en frilansare inom området den klokaste vägen att gå.

4. Storytelling

Lägerelden är utbytt mot digitala kanaler! Ett bra sätt att sticka ut i informationsbruset är att skapa känslor. Genom en välgenomtänkt berättelse som skapar mening och engagemang ökar du kraften i ditt varumärke. Ta hjälp av en expert på just historieberättande för att skapa riktig magi!

5. Utveckla Hemsida

Hemsidan är ditt digitala nav, förmodligen din största och bästa kanal för att presentera ditt bolag. Att utveckla en hemsida kan, likt ovan punkter göras helt på distans och din frilansare blir sedan din personliga web-utvecklare som kontinuerligt optimerar design, kundresa och innehåll.

6. Grafisk Design

Att få form, struktur, budskap och innehåll att interagera på ett tilltalande sätt för din målgrupp är inte bara tekniskt svårt utan kräver en också stor dos kreativitet. Om inte kontinuerligt, ta åtminståne hjälp initialt av en frilansare för att hitta en klockrent tonalitet i er verksamhets visuella språk.

7. Leads Generering

Tidskrävande men viktig uppgift för alla verksamheter, det måste göras kontinuerligt! Om just ditt fokus gör bättre nytta på annat håll, kan en frilansare sköta "data mining" av prospekts men också operativt kommunicera med potentiella kunder för att lämna över funna guldkorn till dig.

8. Email Marketing

Förutom ett gott innehåll så som text, bild eller video krävs kontinuerligt engagemang för att hålla din målgrupp varm och informerad. Ett tidskrävande arbete men som erbjuder god potential och fin uppsida om det görs korrekt!

9. SEO

Visa dig för de som aktivt söker efter din tjänst eller produkt! Om du själv inte har kompetensen på plats och tiden till upplärning inte prioriteras, så är en SEO-expert-on-demand ett klokt alternativ.

När du har god koll på vilka uppgifter in din lista av To-Do's är det dags för att hitta rätt frilansare. Få handafasta tips kring hur du hittar rätt frilansare

Artikel