Frilansare tar över år 2021

50% av arbetsmarknaden kommer bestå av frilansare

Att frilansa blir mer och mer populärt runt om i hela världen. Ny teknologi gör det möjligt för fler personer att jobba hemifrån och styra över sin egen work-life-balance. Att det bara är millennials som vill frilansa är en myt. Faktum är att i dagsläget består hela 40% av den amerikanska arbetskraften av frilansare. Låt oss ta en titt på några av de viktigaste trenderna inom frilansekonomin och vilken effekt de har på frilansare och uppdragsgivare.

Att vara frilansare och att anlita frilansare är attraktivt

Fler och fler företag börjar inse fördelarna med att anlita frilansare istället för den klassiska rekryteringsmodellen. Företag kan nu anlita personer per project, kortsiktigt eller långsiktigt, och därmed slippa sitta på onödiga resurser/personal. Det finns också tydliga kostnadsfördelar då ett företag inte behöver erbjuda samma förmåner till en frilansare som en anställd. Med andra ord, genom att anlita en frilansare kan ett företag dra ner kostnader, få snabbare service samt bättre kvalitet. Frilansare föredrar att frilansa då de är mycket mer flexibelt än ett traditionellt “9-5 jobb”. Som frilansare är man ofta expert inom ett område och kan därmed alltid garantera bra service och kvalitet till sina kunder. Man kan även erbjuda sina tjänster till flera olika företag samtidigt och på såvis få mer erfarenhet och en möjlighet att öka sin inkomst.

Arbetsgivare fokuserar på work-life-balance

Eftersom fler och fler arbetsgivare inser att deras anställda strävar efter bättre work-life-balance,ser man ett tydligt skifte i fokus där arbetsgivare försöker erbjuda mer flexibilitet. På grund av detta fenomen ser man en ökning av tillgängliga frilansare. Dvs personer som har en flexibel anställning men har möjlighet att frilansa vid sidan av sitt dagsjobb för att dryga ut sin inkomst. Arbetsgivare har även insett att deras anställda är mer produktiva när de själva får planera sin tid och sitt arbete. Vi förutspår därför att arbetsgivare kommer sakta men säkert att gå ifrån den traditionella modellen och istället individanpassa roller och arbetsmiljö.

Att jobba “digitalt” blir mer och mer populärt

Många företag satsar hart på att bli mer digitala i sitt arbetsätt vilket gör att det finns ett behov av att ta in ny expertis som i många fall är externa frilansare. Faktum är att i USA kommer frilansarbete stå för mer än 50% av hela arbetskraften 2020. Tack vare teknologins frammarsch är det lättare än någonsin att jobba helt digitalt samt att hitta extern expertis. I dagsläget ser vi att många företag har ett rekryteringsbehov av tjänster/expertis som likaväl kan täckas genom externa frilansare, exempelvis inom kommunikation, redovisning, social media marknadsföring, IT-utveckling, etc. Det finns även stora behov av tjänster inom kund- och IT-support där man ofta vill ha täckning dygnet runt. I dessa fall är det optimalt att jobba med frilansare i olika tidszoner.

Frilansing gynnar alla!

Som du precis har läst, frilansarbete är något som gynnar både arbetsgivare och anställda. Det spelar inge roll om du äger ett företag, är frilansare, är anställd eller letar jobb, det finns i dagsläget massvis med möjligheter som garanterar att du hittar något som passar just dig och din situation!

Källa: Forbes - Are we ready for a workforce that is 50% freelance